Avatar

Please consider registering
guest

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —






— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters




sp_Feed Topic RSS sp_Print sp_TopicIcon
Slow to operate
March 26, 2020
8:12 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 2786
Member Since:
March 31, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

For about a week I have had trouble navigating through the Forum and especially opening pictures.  I have no problems with the internet or other Forums that I often visit.  Is anyone else having a similar problem?  I am using Firefox which uses Google Chrome, I believe.

March 26, 2020
8:48 pm
Avatar
Wisconsin
WACA Member
Forum Posts: 4919
Member Since:
May 2, 2009
sp_UserOnlineSmall Online

Firefox and chrome are 2 different browsers. I’m using firefox with no problem.

Bob

WACA Life Member---
NRA Life Member----
Cody Firearms member since 1991

73_86cutaway.jpg

Email: bob.1873man@gmail.com

March 27, 2020
2:49 am
Avatar
South Texas
WACA Member
Forum Posts: 1099
Member Since:
March 20, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

I use firefox and mine has been slow for the last 5-6 days.  Sometimes it may take 30 seconds or a minute to load a page or image.   Reminds me of the old dial-up days. 

DSC_0245-Copy-3.JPG1892takedown @sbcglobal.net ......NRA Endowment Life Member.....WACA Member

"God is great.....beer is good.....and people are crazy"... Billy Currington

March 27, 2020
2:53 am
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 310
Member Since:
May 26, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

I mostly use my iPad- and it has been slow a few times hear lately, but I just figured it was all the extra people who are staying at home and extra usage but I am definitely not tech savvy

March 27, 2020
3:16 am
Avatar
Wisconsin
WACA Member
Forum Posts: 4919
Member Since:
May 2, 2009
sp_UserOnlineSmall Online

I have had slow loading on another site that has been ongoing for weeks but this site has been fairly quick, not as blazing fast as some other sites. I think a lot has to do with the amount of traffic on the site or its server.

Bob

WACA Life Member---
NRA Life Member----
Cody Firearms member since 1991

73_86cutaway.jpg

Email: bob.1873man@gmail.com

March 27, 2020
4:45 am
Avatar
Kingston, WA
Forum Posts: 11817
Member Since:
April 15, 2005
sp_UserOnlineSmall Online

There is definitely an issue with access to the WACA website.  It has been progressively slowing down over the past week or so, and today, almost impossible to access.  I have alerted the appropriate people of the issue.

Bert

WACA 6571L, Historian & Board of Director Member
High-walls-1-002-C-reduced2.jpg

March 27, 2020
9:16 am
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 235
Member Since:
January 7, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

I don’t notice a change, myself.  I’m using MS Edge and a WiFi hot spot w/ cellular service.

Edit/// Now I experienced the slowdown when trying to open a photo- that’s definitely different.

Technically, the glass is always full; half liquid, half air....

WACA #10293

March 27, 2020
5:28 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 2786
Member Since:
March 31, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Like Bert said.  I think it is this site.  I have 3 different web browsers and this site is slow using all 3.  This morning I got on the computer did a bunch of stuff but as soon as I logged on every thing went to a crawl.  Since more people are home and could be on this site all at once could this be an issue?

Thanks Bert.

March 27, 2020
5:39 pm
Avatar
Wisconsin
WACA Member
Forum Posts: 4919
Member Since:
May 2, 2009
sp_UserOnlineSmall Online

I’m just seeing a slight lag. At most it takes about 2 seconds to load a page or render a picture on this thread. other pictures are instant.

https://winchestercollector.org/forum/winchester-rifles/winchester-1895405cal/

Bob

WACA Life Member---
NRA Life Member----
Cody Firearms member since 1991

73_86cutaway.jpg

Email: bob.1873man@gmail.com

March 28, 2020
4:15 am
Avatar
Kingston, WA
Forum Posts: 11817
Member Since:
April 15, 2005
sp_UserOnlineSmall Online

Chuck said
Like Bert said.  I think it is this site.  I have 3 different web browsers and this site is slow using all 3.  This morning I got on the computer did a bunch of stuff but as soon as I logged on every thing went to a crawl.  Since more people are home and could be on this site all at once could this be an issue?

Thanks Bert.  

Chuck,

Try logging completely out of the WACA website, and then log back in.  If that does not work, try clearing the cache files in your internet browser.

Bert

WACA 6571L, Historian & Board of Director Member
High-walls-1-002-C-reduced2.jpg

March 28, 2020
3:54 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 662
Member Since:
March 23, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

 Mine has been slow as well.

April 12, 2020
8:58 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 2786
Member Since:
March 31, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

Latest update.  I emptied the cache on all 4 of my browsers and that helped some.  Yesterday I had my wife log on to a website that I couldn’t get on at all.  She had no problems.  She has different virus software.  So after I spent about 5 hours on the McAffe chat system with 3 technicians they verified the problem was Microsoft’s fault and Microsoft said it is McAfee’s fault.  This is the second time one of them have downloaded an update that is not compatible with the other.  I really can’t prove which.  I had McAffe remove their software from my computer, cancel my subscription and initiate a refund.  I downloaded my wife’s virus protection software and all is well.  If I could go back to Windows 7 I would.

 

What a pain….

October 13, 2020
12:19 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 1149
Member Since:
July 8, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

The web site is super slow.  Anyone else having trouble today?

October 13, 2020
2:22 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 1375
Member Since:
March 6, 2019
sp_UserOfflineSmall Offline

Yes same on my end.

October 13, 2020
10:46 pm
Avatar
Bull Mtn, Oregon
WACA Member
Forum Posts: 80
Member Since:
April 11, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

still very slow!Cry

October 13, 2020
11:40 pm
Avatar
Wisconsin
WACA Member
Forum Posts: 4919
Member Since:
May 2, 2009
sp_UserOnlineSmall Online

I just got this forwarded to me from Rick(AG) about the site.

Bob

The WACA website is down this week. Our web techs have been working on it for the last week, maintenance and a large website/database upgrade. It should hopefully be back up in a day or two. Sorry for any inconvenience or frustrations! I know they have been working around the clock to get it back up and running smoothly. I would check back later this week. Thanks!

Best Regards,
Trish Smith
Executive Secretary
Winchester Arms Collectors Association

WACA Life Member---
NRA Life Member----
Cody Firearms member since 1991

73_86cutaway.jpg

Email: bob.1873man@gmail.com

October 14, 2020
12:29 pm
Avatar
Bull Mtn, Oregon
WACA Member
Forum Posts: 80
Member Since:
April 11, 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Much better today  Cool

October 14, 2020
12:49 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 1133
Member Since:
December 30, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello

 

There are still some updates to the website scheduled over the next few days.  Hopefully it will be better than normal soon.  Thanks!

Regards

Brad Dunbar

http://1895book.com/

October 14, 2020
7:11 pm
Avatar
WACA Member
Forum Posts: 2786
Member Since:
March 31, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline

I am having a problem with posts that I have already read showing unread for days.

October 24, 2020
12:59 am
Avatar
Clarksburg, NJ
WACA Guest
Forum Posts: 8
Member Since:
October 9, 2020
sp_UserOfflineSmall Offline

It has been taking me almost 45 sec to connect to the forum and when I do navigating around from topic to topic is very slow. I do not have this trouble with any of the other sites I visit.

I have cleared browsing history, caches, restarted my computer to no avail.. it is only happening on this site ?

I’m running on an Apple Mac with Safari.

Forum Timezone: UTC 0

Most Users Ever Online: 628

Currently Online: Burt Humphrey, Bert H., 1873man, mrcvs, Louis Gibbs
55 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)


Forum Stats:

Groups: 1

Forums: 16

Topics: 9134

Posts: 78694


Member Stats:

Guest Posters: 1230

Members: 10606

Moderators: 4

Admins: 3


Top Posters:

1873man: 4919

TXGunNut: 3327

clarence: 3205

Chuck: 2786

twobit: 2709

steve004: 2414

Maverick: 1791

Big Larry: 1630

JWA: 1605

RickC: 1375