Avatar
Please consider registering
Guest
Search
Forum Scope




Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Register Lost password?
sp_Feed sp_PrintTopic sp_TopicIcon
Link not flush with frame
sp_NewTopic Add Topic
Avatar
Member
WACA Member
Forum Posts: 76
Member Since:
February 1, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
January 23, 2023 - 7:53 pm
sp_Permalink sp_Print sp_EditHistory sp_QuotePost

I am looking at a 1952 Model 94 and noticed the link protrudes about 3/32” and is not flush with the frame when the lever is closed. Is this normal? What could cause this? I have a 1940, 1951 and 1956 model 94’s, all of these the link is flush with the frame. The sides of the hammer are also a plume color which makes me think someone has reblued/replaced the hammer. Any thoughts?

Avatar
Member
WACA Member
Forum Posts: 76
Member Since:
February 1, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
2
January 28, 2023 - 6:51 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Admin, could you move this post to the repair and maintenance forum? Thanks.

Avatar
Member
WACA Guest
Forum Posts: 69
Member Since:
June 24, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
3
February 18, 2023 - 5:15 pm
sp_Permalink sp_Print sp_QuotePost

Is the locking bolt low in the frame also?

The link plunger or spring might be worn and not holding the link up. Depending on the final polishing some 94s do not have quite an even fit, but the rear end of the link should be pretty much flush with the frame lower tang.

Forum Timezone: UTC 0
Most Users Ever Online: 778
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
clarence: 6154
TXGunNut: 4876
Chuck: 4520
1873man: 4261
steve004: 4098
Big Larry: 2296
twobit: 2284
TR: 1691
mrcvs: 1657
Forum Stats:
Groups: 1
Forums: 17
Topics: 12515
Posts: 108638

 

Member Stats:
Guest Posters: 1729
Members: 8723
Moderators: 4
Admins: 3
Navigation